Sposób przygotowania

Ubijamy białka z cukrem na sztywno aż cukier sie całkiem rozpuści. Przygotowujemy blachę, którą musimy przykryc pergaminem specjanym do pieczenia. Szprycą lub woreczkiem wypełnionym masą nakładamy w formie malutkich okrągłuch \"placuszków\" masę z białka. naokoło każdego placuszka musimy zrobić \"szlaczek\" aby później móc włożyc do środka owoce. Suszymy beziki w piekarniku nagrzanym do ok. 80 stopni przez ok. 2,5 do 3 godzin. Po ostygnięciu wyjmujemy i wkładamy do każdego bezika umyte truskawki i polewamy sosem truskawkowym. Najlepiej by truskawki były w całości i raczej mniejsze. Jesli sa duże to musimy je pokroic na ćwiartki lub na pół.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka161

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    jeszcze takich nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !