Sposób przygotowania

Na patelni, roztopić masło. Dodać cukier i jabłka. Smażyć przez ok 3 minuty. Dodać 2 łyżki mleka i smażyć jeszcze przez chwilę chwilę a następnie przełożyć do miseczki.
Nagrzać piekarnik do 100°C. Na brytfannie ułożyć 2 kromki chleba, na środek każdej kromki położyć porcję jabłek i przykryć kolejnymi kromkami. Przycisnąć.
W miseczce ubić jajko z cynamonem. Zanurzyć w jajku przygotowane kanapki.
Na patelni roztopić masło i smażyć tosty z każdej strony na złoty kolor.
Gotowe tosty można posypać cukrem pudrem i podawać np. z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    bardzo ciekawy przepis :) ja zawsze robiłam sandwiche na słono
  • 0
    original
    Opublikowano

    BiteDelite

    polecam wypróbować, te tosty są na prawdę bardzo smaczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    bardzo fajny pomysł;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !