Sposób przygotowania

Ryż ugotować w mleku do miękkości. Do ryżu i mleka dodajemy szczyptę soli oraz masło. Wszystko razem jeszcze chwilę gotujemy. Warzywa myjemy i obieramy, a następnie trzemy na tarce o dużych oczkach. Warzywa ugotować do miękkości w wodzie. Następnie ugotowane warzywa odcedzić i wymieszać z ugotowanym ryżem. Do tego dodajemy około 2 łyżki przecieru pomidorowego i całość mieszamy. Wszystko razem dajemy do żaroodpornego naczynia i wsadzamy do piekarnika. Umytym i drobno pokrojonym szczypiorkiem posypujemy risotto.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pychaa
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    bardzo lubię- jestem na tak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !