Sposób przygotowania

Warzywa umyć w zimnej wodzie a następnie osuszyć. Paprykę oczyścić z miąższu i pestek, oraz pokroić na cieńsze około 5mm szerokości słupki. Ogórka nie obieramy, przecinamy go na pół i kroimy w plasterki by otrzymać półksiężyce. Z sałaty lodowej oberwać 3-4 największe liście i uformować z nich koszyczek, resztę sałaty drobno porwać. Porwaną sałatę wymieszać w misce z pomidorkami przekrojonymi na pół, oliwą z oliwek i oregano. Szczypiorek pociąć pod lekkim kątek na paseczki. Rzodkiewkę pociąć w plasterki, a z jednej ponacinać w taki sposób by uformować kwiatka lub różyczkę do dekoracji. Mieszankę warzyw przekładać do koszyczka z liści sałaty. Ser feta pokroić w słupki i ułożyć na wierzchu. Przecier malinowy wymieszaj z musztardą, sokiem pomarańczowym oraz Sosem sałatkowym Sałatka Napoli. Tak aby otrzymać gęsty dressing. Na środku talerza wylać plamę sosu i za pomocą łyżki rozmazać ją tworząc artystyczne promienie. Całość udekorować rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !