Sposób przygotowania

przygotować masę orzechową do rondelka włożyć masło,cukier i miód rozpuścić dodać orzechy zagotować i chwilę pogotować na małym ogniu ok.5 min.z mąki,margaryny,śmietany,jajek,cukru i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto podzielić je na 3 części,upiec 2 placki w takiej samej blasze a na trzecią surową część wyłożyć masę orzechową i upiec w temp.180st.ok.30min.jabłka umyć obrać i poszatkować na tarce jarzynowej dodać cukier kwasek lub sok z cytryny i smażyć na złoty kolor pod koniec smażenia dodać kisiel lub mąkę ziemniaczaną 2 łyżki wymieszaną z trzema łyżkami wody wymieszać i chwilę jeszcze smażyć,na koniec wsypać rodzynki i skórkę cytrynową wymieszać i ciepłą masą przekładać upieczone placki na wierzch położyć placek z orzechami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    moje smaki,pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !