Sposób przygotowania

Jabłka duszę z cukrem i zostawiam ciepłe w rondelku.
W międzyczasie zagniatam kruche ciasto z pozostałych składników. Dużą formę wyklejam powstałym ciastem, sam spód. Zostawiam trochę ciasta na wierzch.
Wstawiam blachę do piekarnika; temperatura 170-180 stopni na 25-30 minut (aż ciasto będzie rumiane). Następnie wyjmuję blachę, wykładam na ciasto jabłka a na jabłka układam kratkę z pozostawionego surowego ciasta i wkładam na kolejne 20-25 minut do piekarnika. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem i zajadamy na ciepło lub po wystygnięciu

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    na pewno smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    nie chwaląc się jest BOSKA :) ciasto jest takie śmietankowe, delikatne...mogę zjeść całą blachę sama ;)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam ciasta z jabłkami! A przepis chętnie wypróbuję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    zapraszam do pieczenia :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !