Sposób przygotowania

drożdże rozcieramy ze śmietaną, tłuszcz siekamy z mąką,
mąkę i drożdże mieszamy, dokładnie wyrabiamy, dzielimy na 2 części , wałkujemy i układamy na 2 blachach, przed włożeniem do piekarnika nakłuwamy widelcem, pieczemy w temp 180 stopni do zezłocenia, studzimy

mąkę, cukier i jajka ucieramy, dodajemy do nich gorące mleko, cały czas mieszając doprowadzamy do zagotowania, następnie zostawiamy do przestygnięcia
masło ucieramy na puch, dodajemy zimną masę budyniową i cukier wanilowy dokładnie mieszamy, taką masą przekładamy placki

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !