Sposób przygotowania

Kurczaka włożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niego marchewkę, kostkę rosołową. Gotować. Pod koniec gotowania przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Następnie wyjąć kurczaka. Ściągnąć skórę, obrać z kości, pokroić mięso na kawałki, wkładać do szklanek, dodać tez kawałki pokrojonej marchewki, i po trochu odsączonej kukurydzy i groszku. Natkę pietruszki poszatkować i włożyć do szklanek. Następnie przygotować żelatynę jak na opakowaniu. Dać do rosołu. Zalać szklanki rosołem. Odstawić do stężenia w chodnym miejscu.

*Udekorować wg uznania i podawać z octem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    smaczne
  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    moja mama taka lubi
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    i coś do galaretki... w kieliszku
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Pyszności!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !