Sposób przygotowania

CIASTO: Na stolnice wysypać mąkę, dodać do niej sodę oczyszczoną, cukier, jajka, żółtka, dobrze wszystko razem wymieszać. Następnie dodać miód sztuczny i margarynę. Wszystko zagnieść na ciasto. Tak przygotowane ciasto rozdzielić na 3 części. Każdą część przełożyć do natłuszczonej brytfanny i piec po ok. 5-10 minut placki. Pierwszy piecze się koło 12 minut, kolejne 2 po ok. 6-7 minut w temp. 180 st. Po upieczeniu wyjąć wszystkie z brytfanny i ostudzić.

MASA: 550 ml mleka zagotować, w reszcie rozpuścić wszystkie składniki prócz margaryny i spirytusu. Gdy mleko zacznie się gotować wlać do tego wymieszane składniki i mieszać aż zacznie się gotować masa. Odstawić do ostygnięcia. Gdy będzie zimne połączyć z utarta margaryną i dodać spirytus.

Jedną część placka posmarować powidłami, dać trochę masy, przykryć drugim plackiem. Przetrzeć go powidłami i znowu dać masę, przykryć trzecim plackiem. Na sam wierzch placka dać powidła i przetrzeć pozostałością masy. Posypać startą czekoladą.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie jadłem jeszcze miodownika
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    jak owocówki to owoców brakuje:0
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !