Sposób przygotowania

1. Margarynę rozpuścić w garnku. Dodać wodę, kakao, cukier i mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Odlać pół szklanki. Pozostała część wlać do miski i zostawić do przestygnięcia

2. Trzepaczką ubić białka z 4 jajek

3. Do przestygniętej masy dodać 4 żółtka, mąkę i proszek do pieczenia). Wszystko dokładnie wymieszać

4. Do masy dodać ubite białka i delikatnie mieszać łyżką

5. Dwie formy do pieczenia nasmarować margaryną, wlać masę (do każdej równo) i wstawić do piekarnika na ok. 30-40min.

6. Budyń gotujemy wg przepisu tyle, że na 4 paczki budyniu dajemy tylko połowę mleka.

7. Na jedną upieczoną blaszkę nakładamy masę z budyniu, drugą wyciągamy z blaszki i przykrywamy ciasto. na wierzch sypiemy rozdrobnione orzechy i polewamy pozostałą polewą

SMACZNEGO :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !