Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie pokroić na kawałki ok 8cm x 8cm

2. Jabłka zetrzeć na tarce

3. Jabłka nakładać na ciasto, skleić brzegi tak aby powstał trójkąt, ponacinać od góry

4. Jajko rozbełtać i natrzeć nim gotowe ciasteczka.

5. Blaszkę posmarować olejem lub margaryną, położyć ciasteczka.

6. Piec ok 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    uwielbiam takie ciasto francuskie z jabłkami .
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    szybko i pysznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pycha
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    ładnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !