Sposób przygotowania

Białka ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy do białek cukier i jeszcze przez moment ubijamy. Dodajemy ostrożnie żółtka i mieszamy. Dodajemy do tego również proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko musimy dobrze wymieszać. Ciasto dać do formy posmarowanej masłem lub margaryną. Ciasto piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Na upieczone ciasto dajemy masę i galaretki.

Masa:
Żółtka, cukier i masło ucieramy ze sobą bardzo dokładnie. Banany obieramy ze skórki i miksujemy. Zmiksowane banany dodajemy do utartej masy. Galaretki pomarańczowe rozpuścić w gorącej wodzie i podczas tężenia wymieszać ze zrobioną masą. Wymieszaną masę wlać na upieczone ciasto. Galaretki wiśniowe zalać wodą i tężejące wlać na ciasto. Gotowe ciasto wsadzić do lodówki na 2 godziny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !