Sposób przygotowania

Skladniki na ciasto łóączymy ze sobą. Margarynę siekamy nożem, dodajemy do niej makę, szczyptę soli oraz olej, proszek, cukier waniliowy. Wyrabiamy delikatnie czubkiem palców.
Ciasto dzielimy na dwie częsci. Drugą część odkaldamy do lodówki. Pierwszą zaś rozkladamy na blaszę.

DO masy makowej dodajemy rodzynki i posiekane orzechy włoskie, skókę pomarańcza . Mieszamy dokaldnie i wykladamy na 1 część ciasta.

Drugą część ciasta znajdująca sie w lodówce przez około 1h scieramy na grubych oczkach na tarce na całej długości pokrywając masę.

Piec przez ok 50-60 minut w tem. około 180 stopni C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    Bardzo dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    superowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    efektowne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    lubię takie ciasta :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deser,uwielbiam ciasta z makiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    uwielbiam takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    przepyszne,uwielbiam makowce
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszna alternatywa dla makowca
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pyszne ciasto
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszności!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !