Sposób przygotowania

Filety z kurczaka podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem. Następnie obsypać filety solą i pieprzem. Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki. Każdy słupek masła, układać na plastrze fileta. Zwijamy filety w roladkę. Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Panierować dewolaje w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć dewolaje w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu przez parę minut na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    mniam pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !