Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na ćwiartki. Wołowinę umyć, osączyć, pokroić w paseczki. Z papryki usunąć gniazda nasienne pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelnię wlać tłuszcz, rozgrzać i włożyć mięso, chwilę podsmażyć. Podsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, gotować 50 minut. Do gotowanego mięsa włożyć cebulę. Dodać przecier, osączone pomidory i fasolkę. Mieszać aż całość zagotuję się, przyprawić. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, a na wierzch ziemniaki i jarzynkę. Piec 20 minut w 175 stop. Przybrać posiekaną natką Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, włożyć do rondla. Dodać przecier, osączone pomidory i fasolkę. Mieszać aż całość zagotuję się, przyprawić. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, a na wierzch ziemniaki i jarzynkę. Piec 17 minut w 180 stop. Przybrać natką

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !