Sposób przygotowania

Suche flaki gotujemy około 5 razy zmieniając wode po zagotowaniu, aby flaki były miękkie i nie \" smierdziały\" .
Z kurczaka, warzyw, listka laurowego,ziela angielskiego gotujemy rosołek na wolnym ogniu, około 2 godzin. Dodajemy sól,pieprz do smaku.
Ugotowane mięso wyjmujemy i dzielimy na małe kawałeczki, podobnie robimy z warzywamy. Wszytsko dodajemy do wywaru i dodajemy juz ugotowane, mekkie flaki. Na patelnie musimy rozpuscić masło i dodajmy paprykę, só, pieprz- ogólnie przyprawy wg. uznania. Mieszamy na małym ogniu tak by sie połączyło w jednosć i zeszkliło a na koniec zalewamy tym flaki i oczywiscie dodajemy majeranek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pracochłonne,ale pysznnne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magula

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magula

    ciekawy przepis
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    wszyscy w domu lubimy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !