Sposób przygotowania

Pomidory dokładnie miksujemy, zagotowujemy. Dodajemy kostkę rosołową oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku czerwonym pieprzem oraz meksykańskim kucharkiem. Wylewamy na talerze. Śmietanę miksujemy z natką pietruszki. Temperówką do warzyw z rzodkiewki i marchewki wycinamy kwiatuszki. Na zupie układamy po dwa kwiatki z rzodkiewki i jednym z marchewki. W środek marchewkowego kwiatka wkładamy oliwkę, a w środek rzodkiewkowych- kapary oraz kilka dużych ziaren kukurydzy. Szprycę lub rękaw do dekorowania ciast napełniamy śmietaną ze zmiksowaną natką pietruszki i \"rysujemy\" na zupie łodyżki i liście kwiatów oraz kilka kleksów z boku talerza. Na każdym kleksie układamy kilka ziarenek kukurydzy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smacznie i kolorowo !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    wspanialy dodatek do krakersow np ps: dekoracja genialna, szczegolnie ta rzodkieweczka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    To coś dla mnie.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda przepięknie! Ja zazwyczaj mam mało czasu na dekoracje i cykanie fotek, bo się wszyscy złoszczą, że biegam z aparatem dookoła talerza, a oni mają zimne jeść :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Mysiuniu, u mnie też z reguły się wszyscy niecierpliwią, gdy robię zdjęcia, ale od jakiegoś czasu pstrykam fotki tylko potrawom na swoim talerzu i mam spokój :P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !