Sposób przygotowania

w rondelku rozpuścić miód,cukier i margarynę przestudzić dodać żółtka i wszystko połączyć z mąką wymieszaną z sodą oczyszczoną,amoniakiem i przyprawą do piernika wlać kwaśne mleko i zagnieść ciasto na jednolitą masę wałkować i wykrawać foremkami pierniczki układać na blasze smarować rozkłóconym jajkiem i na każdym pierniku układać na środku połówkę orzecha upiec w temp.180st.ok.15min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    lubie takie,nawet bardzo :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    są pyszne i miękkie po wystygnięciu,polecam przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !