Sposób przygotowania

Z opłukanych i osuszonych wiśni usuwam pestki. Wiśnie przekładam do wyparzonego słoja, dodaję posiekane migdały, obrany i pokrojony na cienkie plasterki imbir. Starannie umytą cytrynę cieniutko obieram. Skórkę z połowy cytryny kroję ja małe kawałki i wkładam do słoja. Dodaję pokruszoną korę cynamonu i cukier. Wlewam rum i wódkę, dokładnie zamykam słoik i odstawiam go na 6 tygodni.

Po tym czasie zlewam nalewkę i odstawiam do piwnicy na 6 miesięcy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    owocówka

    musi być pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ulalala to w głowie potrafi zawrócić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam wiśniową nalewkę, ale nigdy nie miałam okazji spróbować na rumie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    lubię taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    pewnie niesamowicie pachnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Tak, ta nalewka jest bardzo smaczna i aromatyczna.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jeżeli z rumem to faktycznie bardzo aromatyczna:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    musi być pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    naleweczka rewelacja,tylko się delektować smakiem i zapachem:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo lubię wszelkiego rodzaju wiśniówki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    koniecznie muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Mam nadzieję, że wypróbujesz i będzie Ci smakowała.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !