Sposób przygotowania

Mięso i włoszczyznę z rosołu zmielić w maszynce do mięsa dodać jajko sól i pieprz do smaku jeżeli będzie zbyt luźne dodać trochę kaszy manny. Wymieszać wszystko dokładnie i formować pulpeciki lekko spłaszczone, obtoczyć w mące następnie obsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Po obsmażeniu wkładamy do gorącego rosołu i gotujemy około 5-8 minut. Wyjmujemy pulpety. zaprawiamy rosół koncentratem wymieszanym ze śmietaną i łyżeczką cukru. Na talerz nakładamy ugotowany wcześniej ryż i pulpety nalewamy zupę i gotowe

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    Pyszne warto wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    Pyszne warto wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !