Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

Do zmielonego mięsa dodać sól, pieprz, drobno pokrojoną cebulę, przesmażoną mąkę i trochę mleka lub wody. Wszystko dokładnie wymieszać i uformować pulpeciki. następnie obsmażyć je lekko na maśle i włożyć do rondla z wywarem mięsnym. Gotować na małym ogniu przez 15 minut. na wywarze po ugotowaniu pulpecików przyrządzić rzadki biały sos: Zasmażkę z mąki i 1 łyżki masła rozprowadzić przecedzonym wywarem mięsnym i gotować przez 5-10 minut na małym ogniu.następnie sos zdjąć z ognia, dodać żółtko roztrzepane w szklance z niewielką ilością sosu, a następnie masło i sól i wymieszać.Do oddzielnego rondla włożyć ziemniaki, pokrojone na kawałki oraz poszatkowaną i przesmażoną na maśle marchew i cebule. Dodać 2/3 sosu, listek laurowy i pieprz. Dusić na małym ogniu do miękkości. Pozostałym sosem zalać pulpeciki i zagotować. Smacznego !

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !