Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy żeberko, zalewamy je wodą, dodajemy pieprzi sól do smaku po czym gotujemy do miękkości. Następnie mięso wyjmujemy, obieramy z kości i pokrojone kawałki mięsa spowrotem dodajemy do zupy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w wywarze mięsnym. Pod koniec gotowania dodajemy żurek oraz śmietanę, doprawiamy do smaku majeranekiem, solą i pieprzem i gotujemy jeszcze chwilę. podajemy na obiad

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Barszcz za mną już strasznie długo chodzi i muszę w końcu zrobić :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Barszcz za mną już strasznie długo chodzi i muszę w końcu zrobić :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 5
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pychota bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    moja ulubiona zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !