Sposób przygotowania

karkówkę umyć i pokroić na plasterki,cebulę obrać i posiekać,jabłka umyć pokroić na cząstki usunąć gniazda nasienne,żurawinę przebrać i opłukać,na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso na złoty kolor z obu stron oprószyć solą i pieprzem a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego,na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę,dodać jabłka podsmażyć i połączyć z żurawiną,oprószyć majerankiem,solą i pieprzem,obłożyć jabłkami karkówkę na wierzch kłaść kawałki masła i upiec w nagrzanym do 200st.piekarniku przez 30min.podawać przybrane listkami świeżego majeranku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !