Sposób przygotowania

Do mleka dodajemy pokrojone drożdże i łyżeczkę cukru. Mieszamy wszystko na niewielkim ogniu, aż do rozpuszczenia drożdży. Mleko nie może się zagotować. Następnie ostudzone mleko z drożdżami wlewamy powoli do mąki. Mieszamy razem składniki. Odstawiamy na ok. 10 min. Potem dodajemy jaja, cukier i wyrabiamy ciasto. Na koniec dodajemy roztopioną margarynę. Wyrobione ciasto wykładamy do brytwanki, posypujemy owocami i pieczemy ok 40 min.

Komentarze

  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ale bym zjadła teraz takie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    takie ciasto dla mnie to zapach lata :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !