Sposób przygotowania

Masło rozetrzeć z cukrem i częścią skórki pomarańczowej, dodać sok pomarańczowy i dobrze rozmieszać, następnie dodawać powoli mąkę z proszkiem do pieczenia cały czas mieszając ciasto. Blaszkę wysmarować masłem. Z ciasta uformować 10 kuleczek każdą spłaszczyć nieco i kłaść na wysmarowanej blasze w dość dużych odstępach, ponieważ podczas pieczenia kuleczki rozpłyną się tworząc okrągłe ciasteczko. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C ok.7-8 minut. Wyjmować gdy są złociste. Studzić na kratce drucianej. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Płynną czekoladę nakładać łyżeczką na kolejne ciasteczka, a następnie dekorować pozostałą skórką pomarańczową.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !