Sposób przygotowania

Obrać kurki i cebulę, wypłukać, pokroić drobno, podsmażyć na tłuszczu, wystudzić. Wymieszać z ryżem, jajkiem, pokrojoną kiełbasą. Doprawić do smaku, dodać posiekaną zieleninę. Umyć ogórki obrać ze skórki, usunąć pestki, napełnić farszem. W rondelku rozgrzać tłuszcz, poukładać ogórki oprószyć bazylią, dusić pod przykryciem ok. 20 minut, podlewając w miarę potrzeby rosołem. Sos zagęścić śmietaną rozmieszaną z mąką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    justyna54

    jeszcze takich nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam kurki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !