Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić w ciepłym mleku, dodać cukier, rozgrzać tłuszcz i rozrobić z mąką, dodawać stopniowo jajka. Wlać rozrobione w ciepłym mleku drożdże z cukrem. Pozostawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie dać na wysmarowaną tłuszczem blachę. Położyć plasterki jabłek i kruszonkę. Piec ok 45 minut.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    bardzo lubię to ciasto, heh z resztą którego ja ciasta nie lubię... :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pyszne ciacho.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudeńko
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciasta drożdzowe bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !