Sposób przygotowania

* z 1 łyżki jogurtu, soku z 1/2 limonki, 1 łyżeczki octu balsamicznego, 1 łyżeczki sosu sojowego i 1 łyżeczki miodu, zrobić marynatę,
* kmin i kolendrę uprażyć na suchej patelni, rozgnieść (np. w moździerzu),
* dodać do marynaty z pozostałymi przyprawami, wymieszać,
* marynatą zalać kurczaka i włożyć na 30 minut do lodówki,
* po tym czasie filety obsmażyć na patelni grillowej, a następnie włożyć do piekarnika rozgrzanego 180 stopni celcjusza na 15 minut,
* sałatę porwać na kawałki, włożyć do miski, dodać do niej ziarna granatu i starty na tarce o grubych oczkach ser, wymieszać,
* z 1 łyżki jogurtu, 1 łyżeczki miody, soku z 1/2 limonki, 1 łyżeczki sosu sojowego, soli i pierzu zrobić dressing do sałatki, polać ją i delikatnie wymieszać,
* makaron ryżowy usmażyć na chrupko na głębokim oleju (musi być bardzo gorący, można sprawdzić jedną nitką makaronu czy już można go wrzucić- musi natychmiast robić się grubszy-wystarczy chwilka w oleju)
* na talerzu ułożyć pokrojoną pierś kurczaka, obok porcje sałatki, na niej ułożyć trochę makaronu

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Piękna fotka Pchełko:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    fantastycznie sie to prezentuje! dziekuje za ten przepis, bo kiedys na weselu dostalam wlasnie takei smazone niteczki jako dodatek i nie moglam wpasc na to, ze to makaron ryzowy!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    wygląda rewelacyjnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    uwielbiaaam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !