Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na małe kawałki i przygotować zaprawę -mąka ziemniaczana , imbir, sos sojowy. Żeberka wymieszać z zaprawą i odstawić na 1 godzinę. Rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju i obsmażyć żeberka, przełożyć do rondla , posolić do smaku i dodać do smaku odrobinę wegety. Następnie dolać zimnej wody i wymieszać z sokiem z cytryny, kurkumą, tymiankiem, kminkiem, pieprzem i miodem. Wszystko razem wymieszać i dusić w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 140 stopni przez 2 godziny. Żeberka powinny być bardzo pikantne. Podawać można z białym pieczywem , lub ziemniakami i fasolą szparagową. Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !