Sposób przygotowania

Do mielonego mięsa dodać łyżkę przyprawy do mięsa mielonego, doprawić solą i pieprzem, wbić jajko, wsypać bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Czerwoną paprykę kroimy w małą kostkę, dodajemy do masy mięsnej (trochę zostawiamy) i jeszcze raz wyrabiamy. Formujemy małe klopsiki. W rondelku gotujemy 500 ml wody i rozpuszczamy w niej kostke rosołową, następnie wkładamy wszystkie klopsiki, wlewamy połowę słoiczka koncentratu i wsypujemy 1 łyżeczkę cukru, reszte papryki czerwonej i gotujemy 10 minut. W filiżance rozpuszczamy skrobie ze śmietaną i wlewamy do rondelka, mieszamy i zagotowujemy, gotujemy chwilkę aż sos zgęstnieje, klopsiki podajemy z makaronem, polewamy sosem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Z makaronem - obiad idealny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !