Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 5 kg
olej 0,5 szkl.
ocet 7 łyżek
cukier 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Koperek suszony Prymat 1 pęczek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
cebula czerwona 2 szt.
Sól ziołowa jodowana Prymat 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria

Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić, wymieszać. Zostawić na 5 godzin, aż puszczą sok, Potem sok oddzielić od startych ogórków.Zagotować ocet z cukrem, wlać do ogórków, dodać olej. Wymieszać. Dodać pozostałe składniki i pokrojoną w kosteczkę cebule. Włożyc do słoików, pasteryzować około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 20.01.2012 10:20
mizeria - najlepsza do obiadu
Justyna Jussstiii 28.10.2011 10:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak