Sposób przygotowania

Do miski wsypać wszystkie sypkie składniki(odrobinę cukru pozostawić,aby posypać nim rabarbar). W rondelku rozpuścić margarynę i odstawić, aby ostygła. W innej misce roztrzepać widelcem jajko i wlać margarynę- następnie do miski z sypkimi składnikami dodać margarynę, jajko i mleko. Wymieszać trzepaczką,aby powstała jednolita masa. Masę przelać do form do mufinek(najpierw do 1/2 wysokości, następnie nałożyć 1 czubatą łyżeczkę powideł śliwkowym, a potem wlać resztę ciasta. Piec 20 minut w temperaturze 200 C. Powyższa ilość wystarcza na 12 dużych mufinek

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !