Sposób przygotowania

Ser mielimy co najmiej dwukrotnie. Masło miksujemy z cukrem, powoli dodajemy żółtka i dalej miksujemy. Następnie dokładamy ser biały i dalej miksujemy. Gdy składniki się połączą, wsypujemy budyń i mąkę i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy do masy. Gruszki obieramy ze skóry, wycianamy gniazda nasienne, jedną kroimy w małą kostkę i dodajemy do serowej masy, dokładnie mieszamy. Pozostałe gruszki kroimy w talarki. Blachę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, wlewamy masę serową, na którą układamy owoce, lekko dociskamy. Pieczemy 1,5 godziny w 170 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    sernik musi być pyszotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    zgadzam się pyszotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ciekawy choć nie przepadam za sernikiem?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !