Sposób przygotowania

Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne. W otwory włożyć po łyżeczce dżemu. Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu i piec w temp. 200 stopni przez ok. 20-25 min. Żółtko utrzeć z cukrem, dodać mąkę i zalać gorącym mlekiem. Podgrzewać do momentu aż sos zgęstnieje. Jabłka zalać sosem ok. 5 min. przed końcem pieczenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    mmmmm...czuję zapach pieczonych jabłek,pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo lubię,ale z takim sosem nie próbowałam,ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    muszą być pyszne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pychotka!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Zaintrygował mnie ten przepis, więc muszę go wypróbować.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    proste jest zawsze donre
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !