Sposób przygotowania

Mięso gotowane oczyścić z kości i przemielić przez maszynkę. Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać smalec, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Do podsmażonej cebuli dodać zmielone mięso, wsypać bułkę tartą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Wszystko razem chwilę podsmażyć. Podawać z grubym makaronem lub z łazankami. Takim farszem można nadziewać pierogi i krokiety.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    do pierogów i krokietów doskonały !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    pysznościowy farszyk !
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię taki do krokietów i pyzów z mięsem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !