Sposób przygotowania

Z mąki, żółtek, masła, cukru, soli i śmietany zagnieść kruche ciasto. Wstawić do lodówki na ok.1godz. Następnie wyjąć, rozwałkować tak aby pasowało do formy na tartę i nakłuć widelcem. Piec ok. 30-40 min w temp. 180 stopni. Na patelni skarmelizować posiekane orzechy z brązowym cukrem. Pod koniec dodać dżem z jabłek, szczyptę cynamonu i dokładnie wymieszać oraz chwilę razem podsmażyć. Jeśli masa jest zbyt gęsta można dodać odrobinę wody. Gorącą masę wylać na upieczone ciasto i dokładnie rozprowadzić. Polecam!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !