Sposób przygotowania

Flaki czyścimy i gotujemy dwukrotnie przez conajmniej 15 minut za kazdym razem. Oczywiscie po każdym gotowaniu flaki dokladnie przeppłukujemy.

Mięso wołowe gotujemy pod przykryciem, wody nie solimy.

Przygotowane flaki zalewamy wowarem, który otrzymalismy podczas gotowania miesa wołowego. Dodajemy liśc laurowy, ziele angielskie, czosnek posiekany i gotujemy na małym ogniu. Włoszczyzne obieramy, kroimy- oj tak jak do zypy to robimy. Dorzucamy je do garnka i gotujemy je jeszcze przez 1,5 godziny przynajmniej, podkoniec gotowania doprawiamy do smaku wymienionymi w przepisie przyprawami,

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią bym zjadła
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    przepyszne flaczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ojj nie przepadam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam flaczki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    mniam mniam i jeszcze raz mniam! superowo to zrobiłaś!
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dla mojego syna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    bardzo je lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !