Sposób przygotowania

Czerwone buraki włożyć do wrzącej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę kiszoną odcisnąć z wody i posiekać. Marchew i jabłko obrać (z jabłka usunąć gniazda nasienne) i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać przyprawy, skropić oliwą, wymieszać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    oj! takiej jeszcze nie jadłam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wanda6

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    pasuje mi to połączenie ;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna ,lubię taką surówkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie surówki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !