Sposób przygotowania

Obrane buraki pokroić w kostkę i dać do garnka. Zalać je octem. Następnie posypać cukrem i dodać sól. Zalać ok. 2 szklankami wody i dać na ogień. Gotować ok. 13 minut. Do osobnego naczynia włożyć kość, zalać pozostałą część wody. Pokroić marchewkę i cebulę drobno i dodać do kości. Dodać szczyptę soli. Gotować do 20 minut. Garnek z burakami przecedzić tak by wywar dać do naczynia z kością a buraki wyrzucić. Dodać kiełbasę. Całość jeszcze raz zagotować. Zatrzepać śmietaną. Podawać na talerzu.

* Taki barszcz dobrze smakuje też z drobno pokrojonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    uwielbiam barszczyk :D
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    uwielbiam barszczyk :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lubię taki barscz
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    barszczyk lubie czasem zjesc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !