Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osączyć, zdjąć skórę i wytrybować kości, a mięso pokroić w spore kawałki. Połączyć składniki marynaty, wymieszać i połączyć z kawałkami mięsa. Odstawić na 30 minut. Cebule pokroić w piórka, obraną marchewkę w półplasterki. W dużym rondlu z grubym dnem rozgrzać oliwę partiami obsmażyć mięso, potem warzywa. Do mięsa i warzyw dodać miód i gorący bulion z rosołu drobiowego Kucharek, garnek przykryć i dusić na małym ogniu 40 minut. Następnie dodać oliwki, posiekaną natkę pietruszki, skórkę startą z cytryny i dusić jeszcze 15 minut. Tanin podawać z kuskusem lub pszennym pieczywem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    tażin z bażin?
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    tażin - pierwszy raz słyszę ta nazwę, a przepis super
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    i muszę wypróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    przepis ciekawy
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    nazwa jest facynująca
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Jeszcze żeby mieć oryginalny garnek do robienia
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    może być ciekawy smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalka1

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    myszę zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna67

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    jeśli potrawa jest tak samo fajna jak nazwa to ja się piszę na to danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !