Sposób przygotowania

Na rozgrzane masło dajemy kurczaka podzielonego na porcje,wino i natkę pietruszki,dobrze przyprawiamy i dusimy przez 10 minut,przewracamy,dodajemy oczyszczone i przekrojone na połówki boczniaki i ogórka pokrojonego w plastry i dusimy razem 7 minut.Kurczaka przekładamy na talerz.Do reszty wlewamy wywar z kurczaka i gotujemy ez przykrycia.Mąkę kukurydzianą mieszamy z wodą i dokładnie rozprowadzamy ją z sosem i gotujemy minutę na małym ogniu.Sosem polewamy kurczaka i podajemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tyszak

    bardzo pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !