Sposób przygotowania

Z mąki, orzechów, masła, cukru, cukru waniliowego, masła i żółtek zagnieść kruche ciasto. Ulepić kulę, zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
Następnie z ciasta odrywać małe porcje i ulepić kulki o średnicy ok. 2 cm. Układać je na blasze wyłożonej pergaminem. W każdej kulce zrobić dołek trzonkiem drewnianej łyżki maczanej w mące.
Galaretkę podgrzać, a gdy będzie półpłynna małą łyżeczką wlewać do dołków.
Piec ok. 15 minut w 175 st. C (150 st. z termoobiegiem). Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Podoba mi się ten przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    do porannej herbatki i kawy rewelacyjne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !