Sposób przygotowania

Bakłażana pokroić w plastry, a potem w szerokie paski, obficie je posolić i odstawić na 30 minut. Następnie opłukać ja pod bieżącą wodą i osuszyć w papierowym ręczniku. Seler obrać z włókien i drobno pokroić. Cebule obrać i pokroić w plasterki, pomidory z zalewy w kostkę. Pół oliwy rozgrzać w rondlu, usmażyć bakłażana, wyjąć i osączyć. Wlać do rondla resztę oliwy i zrumienić seler, dodać cebule, i stale mieszając, smażyć 3 minuty. Dodać bakłażana, pomidory, rozmaryn, przykryć i dusić na małym ogniu 10 minut. Zdjąć z ognia, dodać zmiażdżony czosnek, oliwki, kapary, doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Podawać na zimno z tostami z bagietki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Bardzo ciekawe.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawe
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dla mnie gdzieś pomiędzy ciekawe a bardzo ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    moze byc dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Mi również się podoba :-)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Całej rodzinie smakowało :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !