Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach w posolonej wodzie,przestudzić,obrać i pokroić na ósemki.Ziemniaki ułożyć na blaszce,skropić 2 łyżkami oliwy i wstawić do nagrzanego do 200\"C.piekarnika i zapiekać aż będą rumiane.Orzeszki piniowe(albo słonecznik)uprażyć na suchej patelni.Z rukoli usunąć grube łodyżki,ser pleśniowy pokroić w kostkę.Do octu balsamicznego dodać sól i szczyptę cukru,gdy się rozpuszczą dodać 1/2 łyżeczki oregano i bazylii oraz pieprz,stopniowo dolewać oliwę i mieszać aż powstanie aksamitny sos.Rukolę wymieszać z ziemniakami i serem pleśniowym,polać sosem posypać orzeszkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !