Sposób przygotowania

Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy do miękkości wraz z obranymi i przekrojonymi na pół marchewkami w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru, odcedzamy. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy, po minucie dodajemy wywar warzywny i śmietanę. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. Dodajemy drobno posiekany koperek, mieszamy. Na półmisku układamy różyczki brokuła, pomiędzy które wciskamy marchewkę. Polewamy sosem koperkowym. Podajemy na zimno do obiadu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !