Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyszczamy i gotujemy około 15 minut w posolonej wodzie. Pod koniec gotowania dodajemy niedużo kwasku cytrynowego. Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę.
Składniki zalewy należy zagotować. Ugotowane grzyby wrzucamy do zalewy, mieszamy i pod koniec dodajemy pokrojoną cebulę. Całość nalewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ja pozostawiam zalane zalewą grzyby, bez pasteryzowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię do zakąski
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    lubię takie grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !