Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowa granita

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 250 g
jagody 250 g
pomarańcza 1
miód 4 łyżki
woda zimna 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowa granita

Z pomarańczy sparzyć skórkę i od razu zetrzeć a z pomarańczy wycisnąć sok dodaj wodę oraz miód , zamrożone maliny przełóż do blendera i wlej połowę soku , rozdrobnij , przełóż je do dość płaskiego ale szerokiego naczynia, które włożysz do zamrażalnika , tak samo rozdrobnij jagody , zamrożone owoce rozbij widelcem i przełóż do szklanek i gotowy deser możesz ozdobić listkami albo bazylii lub mięty .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 19.10.2011 10:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak