Sposób przygotowania

Mak sparzyć, odcedzić i zmielić. Utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę, dodać kaszę mannę, aromat migdałowy i mak. Zmiksować na jednolitą masę. Wylać na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą tortownicę. Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Wystudzić przekroić na dwa placki. Przygotować budyń z mniejszej niż w przepisie ilości mleka. Wystudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce budyń. Utrzeć na jednolitą masę. Brzoskwinie odcedzić pokroić w kostkę, delikatnie wymieszać z nmasą budyniową. Krem wyłożyć na jeden krążek ciasta przykryć drugim. Wstawić do lodówki, aż krem stężeje. Tort dowolnie udekorować

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !