Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort makowy z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 20 dag
kasza manna 3 dag
jajko 6 sztuk
cukier 25 dag
aromat migdałowy do smaku
budyń śmietankowy 1 opakowanie
masło 25 dag
mleko 300 ml
brzoskwinie w puszce 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowy z brzoskwiniami

Mak sparzyć, odcedzić i zmielić. Utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę, dodać kaszę mannę, aromat migdałowy i mak. Zmiksować na jednolitą masę. Wylać na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą tortownicę. Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Wystudzić przekroić na dwa placki. Przygotować budyń z mniejszej niż w przepisie ilości mleka. Wystudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce budyń. Utrzeć na jednolitą masę. Brzoskwinie odcedzić pokroić w kostkę, delikatnie wymieszać z nmasą budyniową. Krem wyłożyć na jeden krążek ciasta przykryć drugim. Wstawić do lodówki, aż krem stężeje. Tort dowolnie udekorować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 10.12.2011 18:11
super
artur7 19.10.2011 16:16
mniam
artur7 19.10.2011 16:15
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak