Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z martadeli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Martadela 0.5 kg
jajko 1 sztuka
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 25 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
mąka 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z martadeli

Martadele pokroić w średniej wielkości plastry.Roztrzepać jajko na talerzu dodac soli,pieprzu oraz kucharku do smaku. Mąkę przesiać na talerzyku.Na kolejnym talerzyku położyć bułke tarta.Martadele panierowac najpierw w mace poźniej w jajku a na końcu w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak